Fit-in de Overgang Nijmegen, voeding en beweging in de overgang

Voor iedereen die zich bezighoudt met het welzijn van vrouwen in de overgang

Masterclass over de overgang voor sportscholen, professionals in de zorg, bedrijven

Workshop en (groeps)traject coaching

Mijn workshops en (groeps)traject coaching zijn bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met het welzijn van vrouwen in de (vervroegde) overgang. 

Tijdens de workshop zal ik ingaan op mijn persoonlijke verhaal en ervaringen. Daarnaast zal ik passend advies bieden voor jouw organisatie. 

Een (groeps)traject coaching bestaat uit het coaching traject van 12 weken, 1-op-1 of in groepsverband. Uiteraard zal dit een maatwerk-traject zijn en afgestemd worden op jouw organisatie. Lees hier vast wat meer informatie over het 12 weken traject.

Professionele aandacht voor overgangsklachten

Workshop en (groeps)traject coaching voor
bedrijven, organisaties en instellingen

Bedrijven en organisaties

Bedrijven kunnen een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Hiervoor heb ik de workshop "Gezondheid op de werkplek" ontwikkeld o.a. om ziekteverzuim te verminderen en werkomgeving te verbeteren.

Sportscholen en gezondheidsorganisaties

Sportscholen spelen een belangrijke rol in het promoten van een gezonde levensstijl. De focus hier ligt op het begrijpen van de impact van de overgang op lichaam en geest en hoe je optimaal kunt blijven bewegen en gezond eten.

Gemeenten en instellingen

Gemeenten hebben een belangrijke rol in het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van hun inwoners. Ik nodig gemeentes uit om in gesprek te gaan en te ontdekken hoe we samen kunnen werken om de overgang bespreekbaar te maken.

Is jouw organisatie klaar voor de volgende stap?

Neem vrijblijvend contact met mij op voor meer informatie. Op die manier kunnen we samen uitvinden wat ik voor jullie kan betekenen! Ik kijk uit naar jullie bericht en sta klaar om jullie vragen/opmerkingen zorgvuldig te beantwoorden.

Mijn masterclass en/of (groeps)traject coaching is maatwerk. Op voorhand bespreken we de aandachtspunten voor jouw organisatie. Voor een offerte op maat, volledig afgestemd op jullie wensen, nodig ik jullie uit om contact op te nemen.

Video afspelen over Hulp nodig bij klachten in de overgang? Neem contact op met Fit-in de Overgang Nijmegen
Scroll naar boven
Fit-in de Overgang Nijmegen

Bedrijven en organisaties

Bedrijven kunnen een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid en het welzijn van hun werknemers. Naast onderstaande masterclass zijn er diverse andere onderwerpen rond dit thema bespreekbaar. Ook bestaat de mogelijkheid voor een (groeps)traject coaching; 1-op-1 of in een groep.

Voor bedrijven heb ik o.a. de masterclass “Gezondheid op de werkplek” ontworpen om ziekteverzuim te verminderen en de werkomgeving vriendelijker te maken voor vrouwen in de overgang. We gaan dieper in op symptomen die vrouwen kunnen ervaren tijdens hun werk en behandelen onderwerpen zoals:

 • Overgang op de werkplek: Begrijp waarom aandacht voor de overgang essentieel is en hoe het kan bijdragen aan een productievere werkomgeving.
 • Preventie van burn-outs: Leer hoe je als bedrijf kunt bijdragen aan het voorkomen van burn-outs bij vrouwen in de overgang, waar veel vrouwen mee te maken krijgen.
 • Symptomen op de werkplek: We bespreken de symptomen waar vrouwen vaak mee te maken hebben tijdens hun werk, zoals opvliegers, stemmingswisselingen en vermoeidheid, en hoe deze hun dagelijkse werkzaamheden kunnen beïnvloeden.
 • Collegiale steun: Leer hoe collega’s en werkgevers beter begrip kunnen tonen en een ondersteunende omgeving kunnen creëren voor vrouwen in de overgang.

Neem contact op om meer te leren over hoe deze masterclass uw bedrijf kan helpen een gezonde werkomgeving te creëren tijdens de overgangsperiode. Samen kunnen we werken aan het welzijn van uw medewerkers en het verminderen van ziekteverzuim.

Fit-in de Overgang Nijmegen

Sportscholen en gezondheidsorganisaties

Sportscholen en en gezondheidsorganisaties spelen een belangrijke rol in het promoten van een gezonde levensstijl. De focus hier ligt op het begrijpen van de impact van de overgang op lichaam en geest en hoe je optimaal kunt blijven bewegen en gezond eten. Naast onderstaande masterclass zijn er diverse andere onderwerpen rond dit thema bespreekbaar. Ook bestaat de mogelijkheid voor een (groeps)traject coaching; 1-op-1 of in een groep.

De masterclass is speciaal ontworpen voor leden, waarbij sportscholen en organisaties een unieke kans bieden om hun vrouwelijke leden extra ondersteuning te bieden tijdens de overgangsperiode. Tijdens deze sessie zullen we onder andere behandelen:

 • Lichaam en geest: Ontdek de fysiologische en emotionele veranderingen die vrouwen tijdens de overgang kunnen ervaren en hoe je hiermee om kunt gaan.
 • Optimale beweging: Ontdek hoe je je eigen fitness- en wellnessplan kunt aanpassen om aan je specifieke behoeften tijdens de overgang te voldoen.
 • Voeding: We bespreken voedingskeuzes die kunnen bijdragen aan een gezonde overgang en energiebehoud.
 • Empowerment: Deze masterclass moedigt je aan om jezelf te empoweren en actief aan je eigen welzijn te werken.
 • Levensstijl verbeteringen: Leer praktische strategieën voor het bevorderen van een gezondere levensstijl, inclusief stressbeheersing.
 • Community: Ontdek het belang van een ondersteunende gemeenschap binnen sportscholen, waar je medeleden kunt ontmoeten, aanmoedigen en inspireren tijdens de overgang.

Ben je lid van een sportschool of andere organisatie waarvoor deze masterclass interessant kan zijn? Aarzel dan niet om je sportschool of organisatie te benaderen en hun interesse te peilen om deze masterclass te organiseren.

Fit-in de Overgang Nijmegen

Gemeenten en instellingen

Ik nodig gemeenten en instellingen uit om in gesprek te gaan en te ontdekken hoe we samen kunnen werken om de overgangsperiode binnen de lokale gemeenschap te ondersteunen. Of het nu gaat om het organiseren van informatiesessies, workshops of het aanbieden van toegankelijke bronnen.

Naast onderstaande masterclass zijn er diverse andere onderwerpen rond dit thema bespreekbaar. Ook bestaat de mogelijkheid voor een (groeps)traject coaching; 1-op-1 of in een groep.

De masterclass is bedoeld voor alle organisaties, instellingen en groepen die erkennen dat het onderwerp van de overgang bespreekbaar moet worden gemaakt en die willen bijdragen aan een ondersteunende omgeving. Of je nu een educatieve instelling bent, een maatschappelijke organisatie, een vereniging of een andere instelling, deze masterclass biedt waardevolle inzichten en een kans om samen te werken.

Mogelijke onderwerpen van de masterclass:

 • Mijn persoonlijke verhaal: Ik deel mijn persoonlijke verhaal, inclusief de uitdagingen die ik heb overwonnen en hoe ik ben gekomen waar ik nu ben. Mijn persoonlijke verhaal dient als inspiratie om open gesprekken te starten.
 • Geleerde kennis delen: Ik bied de kennis en inzichten die ik heb opgedaan door boeken te lezen, studies te volgen en mijn eigen ervaringen te onderzoeken. Deze kennis kan waardevol zijn voor elke organisatie of groep die de overgang wil begrijpen en vrouwen wil ondersteunen.
 • Open gesprekken: Ik moedig open en respectvolle gesprekken aan over de overgang en de impact ervan op vrouwen en de bredere gemeenschap.
 • Aanpassing aan specifieke behoeften: Ik pas de masterclass aan om te voldoen aan de specifieke behoeften en doelen van jouw organisatie, instelling of groep.

Als jouw organisatie, instelling of groep gelooft dat de overgang een onderwerp is dat aandacht verdient en als je wilt bijdragen aan het creëren van een omgeving waarin vrouwen zich gesteund en begrepen voelen, nodig ik je uit om contact op te nemen.